CEL MAI SCUND OM DIN LUME A VIZITAT ROMÂNIA

Distribuie pe:

De curând, una dintre televiziunile noastre naționale l-a avut ca invitat pe cel mai mic (scund) om din lume recunoscut oficial, acesta fiind originar din statul Nepal, din zona semeților munți Himalaya. Pentru prima lui vizită în Europa a ales România, unde a fost primit cu toate onorurile, începând de la aeroport și până la hotel, unde i s-au asigurat toate dotările impuse de „înălțimea sa".

Primirea lui în studio a fost un deliciu pentru telespectatori și pentru publicul asistent, format din oameni de știință și de cultură, medici, specialiști în genetica umană, muzicieni.

După ce s-a odihnit la hotel în urma celor peste 14 ore de zbor, nepalezul a intrat triumfal în studio, în aplauzele celor prezenți, într-o mașină-jucărie, apoi a fost luat în primire de specialiști. Aceștia l-au măsurat, l-au cântărit, au discutat despre cauzele care au dus la situația în care se află.

O doamnă din lumea cântecului popular l-a întrebat dacă o place și dacă ar lua-o de soție, la care cel mai mic om din lume i-a răspuns că da, o place, dar ca să o ia de soție s-a cam codit, apoi a răspuns tot afirmativ.

Emisiunea a fost una dintre cele mai interesante, bucurându-se de succes la telespectatori, mai ales că „piticul" a fost comparat și cu cel mai înalt om din lume, care măsoară peste 2,4 metri, tot o anomalie genetică și el.

Exemple de oameni foarte înalți am avut și la noi în țară. Prin 1946, fiind în vacanță la tatăl meu, la București, am mers la un medic evreu, numit Baham, care ne-a arătat niște laboratoare-muzeu, la Institutul de Medicină Legală. Acolo, se aflau, conservate, fragmente de oase și cranii cu urme de glonț ale unor personaje din vremuri trecute - hoți, bandiți și criminali celebri, dar și un schelet al celui mai înalt om din România, numit Mitu Gogea, care avea mult peste doi metri.

Mai recent, trebuie să-l amintim pe Ghiță Mureșan, de loc din Cluj, care a jucat baschet la cea mai mare echipă din Statele Unite ale Americii, iar acum își antrenează feciorul, care se apropie ca înălțime de tatăl său, în același sport, tot în America.

Lasă un comentariu