Din codul manierelor elegante (VI)

Distribuie pe:

Ziua de naștere: se sărbătorește de obicei în familie. Felicităm pe cei care țin la aceasta. Plăcut este să adresăm o scrisoare sau o telegramă. Mai recent se adresează felicitări prin telefonul celular. Persoanelor apropiate e frumos ca felicitările să le fie adresate cât mai direct. Nu se merge neinvitat la o petrecere organizată cu acest prilej. De regulă, se obișnuiește cu această ocazie să oferim o mică atenție, un cadou.

Florile au devenit modalitatea universală de a exprima simpatie, recunoștință, mulțumiri sau felicitări. De aceea s-a și creat o industrie a florilor ca producție, dar și de vânzare corespunzătoare.

Este bine să reținem că: Unui bărbat în vârstă i se pot oferi flori, în nici un caz tinerilor; În principal se oferă cu ocazia onomasticii, a unor aniversări sau a unei tranzacții reușite; Ca expresie a mulțumirii pentru serviciile făcute ori în semn de politețe; În semn de scuze pentru eventualele greșeli; Sunt înmânate de bărbați femeilor; Bărbații nu își oferă unii altora flori decât atunci când raporturile dintre ei sunt foarte apropiate; Femeile își pot oferi flori între ele; Se oferă un număr impar de fire. 

Lasă un comentariu