Trofeul „Andrei Fanici"

Distribuie pe:

AJF Mureș, prin Comisia de copii și juniori, cu sprijinul Joma, va premia la finalul campionatului golgeterii competițiilor de juniori A1, B1, C, D și E, cu titlul de câștigător al Trofeului „Fanici". Premiul va consta într-o pereche de ghete „Power & Force", oferit de Joma.

„Este o idee foarte bună oferirea acestui trofeu și recunosc că, la început, când am aflat, am fost tare surprinsă, dar totodată și fericită și bucuroasă", a afirmat Reni Fanici, fiica lui Andrei Fanici.

Andrei Fanici s-a născut la 14.04.1955, la Toplița. A început fotbalul la „Mureșul" Toplița, de unde a trecut la A.S.A. Târgu-Mureș, echipă la care a jucat timp de 10 ani ca centru înaintaș, împreună cu Hajnal, Solyom, Ispir, Czako și Fazekaș. În sezonul 1978-1979 a ocupat locul al III-lea în clasamentul golgeterilor (Divizia „A" ) cu 13 goluri. Sub culorile marii sale iubiri, ASA Târgu-Mureș, Andrei Fanici a jucat sezoane întregi pe prima scenă fotbalistică a țării, reușind, în ediția 1978-1979 a Divizei A, să fie al treilea golgeter al României, împărțind această onoare cu Rodion Cămătaru, Emerich Dembrovschi, Dudu Georgescu și Marcel Răducanu. A evoluat, în tricoul roș-albaștrilor târgumureșeni, în trei ediții ale Cupei UEFA, iar cu 30 de ani în urmă a înfruntat, în tricoul naționalei, viitoarea campioană mondială, Argentina, alături de bunul său prieten și coechipier de la ASA, Iuliu Hajnal. A evoluat o singură dată în echipa națională, la 05.04.1978, în meciul amical Argentina - România, 2-0 (1-0), disputat la Buenos Aires, pe Stadionul „Boca Juniors". A jucat din minutul 73, când l-a înlocuit pe Aurel Rădulescu („Sportul Studențesc"). Andrei Fanici a încetat din viață pe 03.09.2008, la Târgu-Mureș, în urma unui atac de cord. Înainte de a se îmbolnăvi a făcut parte din corpul observatorilor federali și arbitrilor.

Lasă un comentariu