Din codul manierelor elegante (VII)

Distribuie pe:

Politețea este floarea omeniei; strada: Pe stradă, un om civilizat nu face murdărie, nu scuipă, nu arată cu degetul. Nu strigă la copii, nu cheamă pe nimeni pe nume, nu se oprește în mijlocul trotuarului să discute cu cineva, nu mănâncă semințe. Omul secolului XXI-lea nu se împinge, nu dă coate pentru a-și face loc la o vitrină, unde și așa poate ajunge, căci cei interesați nu o vor admira la infinit.

Pe stradă nu se întoarce capul după persoanele care au trecut. Bărbatul nu se uită după femei și aceasta cu atât mai mult când se află în compania altei femei.

Pe străzile cu o circulație intensă, se traversează numai prin locurile anume rezervate acestui scop. Pe stradă, femeia merge în dreapta bărbatului. Partea dreaptă, locul de onoare, aparține persoanei mai importante, mai în vârstă. Mergând în trei, locul de onoare se află în mijloc. În grup de patru nu se merge niciodată! Până la maturitate copilul merge în dreapta mamei. După care va merge în stânga. Tatăl va ține fiica în stânga, întotdeauna. Bărbatul trebuie să ajute întotdeauna femeia, ducându-i pachetul mai greu pe care aceasta îl are asupra ei, ori valiza.

 

Lasă un comentariu