Concurs național de poezie „Aurel Dumitrașcu"

Distribuie pe:

(debut în volum, ediția a XI-a, serie nouă)

Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu" Neamț, în colaborare cu Consiliul Județean Neamț și Asociația Culturală „Conta", inițiază și organizează seria nouă a Concursului Național de Poezie (debut în volum) „Aurel Dumitrașcu". Prima serie de zece ediții a concursului s-a desfășurat la Neamț în perioada 1994 - 2003. Premianții celor zece ediții au fost Florin Oancea (Sibiu) și Vasile Baghiu (Piatra Neamț) în 1994; Mihai Ignat (Brașov) în 1995; Ana Maria Zlăvog (Iași) în 1996; Cristian Galeriu (București) în 1997; Sorin Gherguț (București) în 1998; Daniel Moșoiu (Cluj Napoca) și Constantin Virgil Bănescu (Târgoviște) în 1999; Cătălin Chelaru (Iași) în anul 2000; Elena Vlădăreanu (București) în anul 2001; Dan Coman (Bistrița Năsăud) în anul 2002; Mihai Curtean (Sibiu) în anul 2003.

Concursul a fost întrerupt după ce trei ediții, consecutiv, organizatorii și juriul nu și-au dat acordul pentru a premia și publica volume care nu se susțineau valoric, după excelenta serie de autori debutați în acest context. Din juriu au făcut parte, la primele zece ediții, între alții, Cezar Ivănescu, Cristian Simionescu, Liviu Ioan Stoiciu, Radu Săplăcan, Cassian Maria Spiridon, Gellu Dorian, Nicolae Sava, Radu Florescu, Cristian Livescu, Emil Nicolae, Lucian Vasiliu, Vasile Spiridon, Adrian Aluigheorghe, inițiator și organizator al celor zece ediții.

Inițierea noii serii a concursului este prilejuită de comemorarea a 25 de ani de la moartea poetului Aurel Dumitrașcu (16 septembrie 1990) și de împlinirea a 60 de ani de la naștere (21 noiembrie 1955).

Manuscrisele, bine constituite, cu diacritice, vor fi trimise/ depuse într-un exemplar printat, dar și în format electronic (CD, DVD, altele) până la data de 1 iunie 2015 pe adresa: Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu" Piatra Neamț, strada Republicii, nr. 15, județul Neamț (cu mențiunea Pentru concursul național de poezie „Aurel Dumitrașcu"). Manuscrisele pot fi semnate cu numele autorilor în concurs, cu datele de contact (telefon, adresă mail), acest lucru nu poate influența decizia juriului care premiază manuscrise și nu liste de nume. Manuscrisul trebuie să aibă (recomandabil; sunt acceptate și alte variante, dacă e vorba de un proiect scriitoricesc sau editorial), minimum 60 de pagini, maximum 100 de pagini.

Manuscrisele vor fi însoțite de o fișă personală a concurentului: nume, prenume, data nașterii, adresă, telefon, e-mail, studii, activitate literară.

Concursul este deschis autorilor români nedebutați în volum, din țară și din diaspora, a căror vârstă nu depășește 35 de ani până la data de 21 noiembrie 2015.

Juriul va fi constituit din scriitori, personalități ale vieții literare din România.

Până pe data de 16 septembrie 2015 va fi făcut public manuscrisul câștigător și numele autorului.

Până pe data de 21 noiembrie 2015 manuscrisul câștigător va fi publicat de organizatori la o editură prestigioasă din România (trei sute de exemplare) și va fi lansat la Piatra Neamț, la manifestarea prilejuită de aniversarea poetului Aurel Dumitrașcu.

Autorul va primi minimum o sută de exemplare din tirajul cărții.

Alte informații pe adresa de mail adrianvlad@ambra.ro sau la telefon 0233/21.03.79. Inițiator și coordonator al manifestării: Adrian Aluigheorghe, director al Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu" Neamț.

Lasă un comentariu