Dacă l-ar lua și pe Băsescu procurorii, ar fi și mai bine

Distribuie pe:

Premierul Victor Ponta a declarat, marți seara, cu privire la declarațiile făcute în dosarul Microsoft, potrivit cărora sume de bani ar fi fost folosite pentru campania electorală a lui Traian Băsescu, că ar trebui ca procurorii să îl tragă la răspundere pe fostul președinte al României.

„Dacă l-ar lua și pe el (Traian Băsescu - n.r.) procurorii, ar fi și mai bine, pentru că, sigur, e cazul Microsoft, banii au ajuns în campania electorală a cui? A candidat doamna Udrea? A candidat domnul Cocoș? Cine a candidat în 2009?", a spus Ponta într-o emisiune la RTV.

Întrebat despre situația de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), unde președintele și cei doi vicepreședinți și-au înaintat demisiile din funcții, dar și în contextul declarațiilor făcute de Dorin Cocoș, care a spus că o parte din banii de la ANRP i-au fost înaintați lui Băsescu în campania electorală, Ponta a afirmat: „Nu i-am convins să rămână și nici nu vreau să rămână până nu găsim o soluție. O să stăm fără conducere și o să trecem instituția la cine își asumă mai departe. Din 2012 am făcut sesizări penale, am oprit toate jafurile pe care acum Parchetul le confirmă. (...) E vorba de patru miliarde de euro din banii acestui popor. S-a lucrat acolo cu zeci de mii de cereri care nu erau deschise, pentru că se deschideau doar cele care aveau dedicație. Acești oameni care lucrează de doi ani și jumătate și au salariu de 4.500 de lei sunt amendați de instanțe că în 30 de zile nu dau despăgubirile și ei au două variante, ori să fie amendați de instanțe și plătesc amenzile care sunt mai mari decât salariile, ori fac ce zice instanța, fără să verifice, și îi ia Parchetul. Eu sper că mâine să găsim o soluție să-i protejăm pe cei care își fac treaba în mod corect".

În context, premierul a menționat că în zona retrocedărilor ilegale s-a furat cel mai mult în România. 

Lasă un comentariu