Când soţia se îmbolnăveşte, creşte riscul de divorţ

Distribuie pe:

Un studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Iowa, care au analizat 2.701 căsătorii cu durata de peste 20 ani, a scos la iveală faptul că o căsătorie este mult mai probabil să se încheie printr-un divorţ atunci când soţia se îmbolnăveşte grav.

„Cercetarea noastră sugerează că un divorţ este cu 6% mai probabil atunci când soţia este grav bolnavă decât atunci când este într-o stare bună de sănătate. În schimb, în cazul unei boli a soţului, riscul de divorţ nu a crescut.

În momentul în care a început studiul, unul dintre parteneri nu trebuia să fie mai tânăr de 51 de ani. Din căsniciile care au participat la cercetare, 32% s-au încheiat printr-un divorţ şi 24% prin văduvie. Boala afectează de multe ori relaţia dintr-un cuplu, mai ales din motive financiare, şi poate conduce la divorţ.

Atunci când pacientul este soţia, calitatea îngrijirii este un alt factor care afectează cuplurile. Femeile sunt în general mai puţin mulţumite decât bărbaţii de îngrijirile care li se acordă, deoarece bărbaţii, de multe ori în vârstă, nu au fost educaţi, asemenea lor, pentru a avea grijă de cineva.

Pe de altă parte, studiul demonstrează vulnerabilitatea oamenilor atunci când sunt bolnavi”, explică specialiştii americani, citaţi de descopera.ro.

Lasă un comentariu