Primăvara, în grădină

Distribuie pe:

Sosirea Primăverii este un prilej de bucurie după iarna grea care trece cu sfială. De acum zilele cresc în defavoarea întunericului, iar natura începe să fie însuflețită de mângâierea razelor tot mai calde ale Soarelui. Pentru popoarele din vechime, care depindeau în totalitate de roadele pământului, luna Martie avea o simbolistică și o importanță deosebite, întrucât reprezenta începutul Anului Agrar.

Îngrijirea grădinii a căpătat însă în timp și o latură estetică. Pe lângă activitățile de plantare și toaletare necesare pentru dezvoltarea armonioasă a plantelor, oamenii au început să fie preocupați de transformarea colțului lor verde într-unul care să le încânte toate simțurile.

Indiferent de scopul grădinii noastre, după ce solul s-a dezghețat și suntem siguri că frigul nu o să revină, este necesar ca pământul și plantele să primească atenția ce li se cuvine. Iar aceasta nu în mod întâmplător, ci ținând cont de câteva reguli simple, dar esențiale pentru a avea o grădină de succes.

De la început este nevoie să știți că niciuna dintre componentele grădinii dumneavoastră nu trebuie neglijată în ceea ce privește pregătirea și îngrijirea, întrucât toate contribuie la rezultatul bun pe care îl doriți.

Așadar, dacă la sfârșitul toamnei frunzele uscate de pe sol nu au fost curățate, veți face acest lucru folosind o greblă. Înlăturați crengile uscate ale copacilor și acelea care nu au muguri pentru a se asigura expunerea bună a crenguțelor la lumina solară și pentru a avea un aspect frumos după înfrunzire.

Gardul viu va trebui să primească de asemenea câteva ajustări și anume să fie eliminate crenguțele care au avut de suferit de pe urma acumulării de zăpadă. Acest lucru se întâmplă mai frecvent în cazul gardului viu modelat în formă de paralelipiped și mai puțin în cazul celui lăsat să crească natural. La tundere trebuie să țineți cont de forma inițială a arbustului.

Pentru a asigura pătrunderea ușoară a apei la rădăcini, afânați solul de la baza arborilor și împrăștiați fertilizatori chimici sau organici. Pământul de la baza tufelor de trandafir ce a avut rolul să le ferească de înghețul din iarnă va fi acum îndepărtat. Dacă tufa este prea încărcată, aceasta va fi aerisită prin îndepărtarea crengilor bătrâne și a lăstarilor care au murit.

După ce a fost săpat și afânat solul, puteți trece la etapa de plantare a semințelor de flori care vor împodobi grădina, oferind un aspect deosebit, precum și la plantarea arborilor sau arbuștilor. Pentru obținerea unui covor de flori dens, distribuiți semințele la distanțe apropiate unele de altele pe sol. În final, efortul depus pentru pregătirea grădinii nu se va ridica nici pe departe la nivelul mulțumirii interioare trăite atunci când veți culege roadele frumoasei activități a grădinăritului.

Lasă un comentariu