Eurostat: Economia României a înregistrat o creștere superioară mediei din UE în trimestrul IV din 2014

Distribuie pe:

Produsul Intern Brut a crescut în zona euro cu 0,3% în trimestrul IV din 2014, comparativ cu trimestrul precedent, și cu 0,4% în Uniunea Europeană, în timp ce economia României a înregistrat un avans de 0,5%, a anunțat, vineri, Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor estimări revizuite publicate vineri de Eurostat, cele mai mari creșteri economice trimestriale au fost înregistrate în Estonia și Suedia, ambele cu un avans de 1,1%, Ungaria, 0,9%, Germania, Spania și Polonia, toate cu o creștere de 0,7%.

Datele Eurostat mai arată că și în ritm anual, trimestrul IV din 2014, comparativ cu trimestrul IV din 2013, economia românească a înregistrat o creștere dublă (2,5%) față de media din UE (1,3%) sau avansul de 0,9% înregistrat de PIB-ul zonei euro. Creșteri economice mai mari decât în România au fost înregistrate în Polonia (3,2%), Marea Britanie (2,7%), Estonia și Suedia (2,6%).

În cazul României, INS a informat că Produsul intern brut în anul 2014 a fost, în termeni reali, mai mare cu 2,9% comparativ cu anul 2013, industria și comunicațiile având cele mai importante contribuții. În ultimul trimestru al anului trecut, produsul intern brut a crescut, în termeni reali, cu 0,5%, comparativ cu trimestrul precedent, iar față de același trimestru din anul 2013, PIB a înregistrat un avans de 2,6% pe seria brută și de 2,5% pe seria ajustată sezonier.

Lasă un comentariu