Cerealele complete fac bine inimii

Distribuie pe:

Consumul zilnic de alimente care conțin cereale complete reduce riscul de deces prematur în urma unei boli cardiovasculare - este concluzia la care au ajuns cercetători de la Universitatea Harvard.

Studiul s-a desfășurat pe aproape 120.000 de adulți - bărbați și femei -, timp de circa 15 ani, luându-se în considerare factori ca vârsta, indicele de masă corporală sau fumatul, relatează passionsante.be. Consumul zilnic de cereale complete exercită un efect protector împotriva tulburărilor cardiovasculare și a deceselor survenite din cauza acestora, arată rezultatul cercetării. Față de persoanele care nu mănâncă deloc cereale complete, scăderea riscului poate merge până la 15% în cazul unei alimentații foarte bogate în astfel de cereale.

Autorii studiului nu consideră nicidecum că cerealele complete ar constitui un remediu miraculos - stilul de viață are un rol covârșitor (regimul alimentar, mișcarea, fumatul, alcoolul etc.) -, dar apreciază că ele pot contribui la creșterea speranței de viață prin scăderea riscului de mortalitate în urma unor boli cardiovasculare, încheie passionsante.be.

Lasă un comentariu