Înmânarea Ordinului Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler

Distribuie pe:

Vineri, 6 martie 2015, la Sala Oglinzilor a Palatului Culturii din Târgu-Mureș a avut loc ceremonia de decorare a trei supraviețuitoare ale Holocaustului cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 64/2015 al Președintelui României, Klaus-Werner Iohannis, următoarelor persoane: Elizabeta Asztalos, Marta Marmor, Etelca Tusa.

A prezentat Pâlcu Iuliu, directorul cancelariei prefectului, iar la ceremonie au vorbit prefectul dr. Lucian Goga, care a mulțumit celor prezenți și a felicitat pe cele trei doamne și le-a înmânat Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Liderul comunității evreiești din Mureș, conf. univ. dr. ing. Vasile Dub, a mulțumit, de asemenea, președintelui României pentru gestul său, precum și autorităților locale.

Primarul Târgu-Mureșului, dr. Dorin Florea, a fost și el prezent la ceremonie, ținând să amintească că statuia holocaustului din Târgu-Mureș „s-ar putea să fie singura din țară". De asemenea, a fost prezent și coautorul cărții „370 de zile de teroare", dedicată victimelor Holocaustului din județul Mureș, Radu Bălaș.

 

Lasă un comentariu