„Știință și... Religie"

Distribuie pe:

„La ce servesc lucrurile? La ce servesc arborii în fața noastră și întinsurile și apele, atâta vreme cât nu le organizăm? Ele sunt tot atâtea obstacole pentru noi, zidurile grele și înalte ale lumii. Dar cât de ușoare devin când inima ți se deschide și crezi, de pildă, în Dumnezeu și-l vezi peste tot. La sfârșitul fiecărei părți din lume și al lumii întregi stă veșnicia lui Dumnezeu".

Constantin Noica (1909-1987), poet, eseist, publicist, filosof, scriitor; lucrează ca profesor al lui Nae Ionescu, iar Facultatea de Filosofie și Litere din București o termină cu teza: „Problema lucrului în sine la Kant".

***

„Dumnezeu este o enigmă, este chiar enigma enigmelor. Dar el este în același timp pentru noi cel mai mare izvor de lumină, de bucurie și de sens permanent inedit. Această enigmă nu este negația cunoașterii, ci ea poate fi forma maximă a inteligibității".

Vasile Băncilă (1897-1979), profesor, filosof

***

„Cel ce va proslăvi pe Dumnezeu, și Dumnezeu va proslăvi pre dânsul, și aici, și întru Împărăția ceriului; iar cel ce nu va proslăvi pe Dumnezeu, ci-și va proslăvi puterea și înțelepția Sa, acela de Dumnezeu nu va fi proslăvit".

Neagoe Basarab (1512 - 1521), domn al țării Românești

1001 Cugetari

Lasă un comentariu