Distincție și rafinament de 8 Martie, la Reghin

Distribuie pe:

Și de data aceasta reghinenii au sărbătorit cu mare fast una dintre cele mai așteptate zile de primăvară - Ziua Femeii.

După ce toate simțirile feminine au fost stârnite în emoție, începând încă de la Dragobete încoace, la locurile lor de muncă și în familie, prin mărțișoare încărcate de simboluri, îmbrățișări pline de dragoste sau buchete de flori, mame, bunici, domnișoare, soții au fost invitate de Primăria Municipiului Reghin și Consiliul Local la un spectacol de o distincție aparte, la Casa de Cultură a Tineretului, duminică, 8 martie.

D-na primar ec. Maria Precup, cea care a gândit acest eveniment ca pe un gest de apreciere oferit doamnelor pentru tot ceea ce ele reprezintă, a primit drept mulțumire un buchet imens de flori - simbol al prețuirii de care se bucură în orașul al cărui edil de onoare este, de la fermecătorul actor Liviu Pancu, desemnat impecabil amfitrion.

Versul bine ales și rostit cu vibrație profundă de un profesionist  al scenei târgumureșene s-a îngemănat, asemeni mătăsii roș-albe din șnurul mărțișorului, cu muzica folk interpretată de grupul vocal Anotimpuri (Enea și Smaranda German) și cu recitalurile vocale ale lui Szabo Elod (talentat solist al formației Titan) și Florin Vos (voce care s-a remarcat tot mai mult ca valoare în ultimii ani).

Seara a fost încununată de vocile strălucitoare ale celor trei soliști ai grupului Distinto, invitații speciali: Octavian Dobrotă (tenor), Mihăiță Radu (bas) și Marius Olteanu (tenor).

Recitalul pop-opera al grupului Distinto (abordare interpretativă relativ nouă pe piața muzicală internațională, care îmbină emisia vocală de tip operă cu muzica pop, precum și aranjamentul orchestral simfonic adaptat pe ritmuri pop) a făcut să crească, în atitudine culturală rafinată și în admirație, inimile celor prezenți. Repertoriul a cuprins cele mai melodioase și îndrăgite arii, lieduri și coveruri, toate doamnele prezente simțindu-se răsfățate în dimensiunea artei profesioniste autentice, interpretative și componistice.

Timpul a stat parcă în loc și iubirea și-a descoperit toate valențele de care poate da dovadă în a păstra în echilibru lumea. Mulțumim acelora care cu eforturi deosebite aduc bucurii spirituale inegalabile. Și cine știe mai bine decât d-na Maria Precup care sunt corzile sufletului feminin care trebuie mângâiate pentru a se reîncărca cu puterea care duce lumea mai departe ?!

Felicitări și mulțumiri organizatorilor și mulți ani fericiți mamelor, soțiilor, fiicelor, colegelor, prietenelor, surorilor noastre!

Lasă un comentariu