Un început promiţător

Distribuie pe:

Întâlnirea recentă a cenacliştilor sighişoreni, la Şcoala Gimnazială „Zaharia Boiu", a avut pe ordinea de zi, prezentarea cărţii poetei Elena Fecioru - Scânteioară, „soră târzie a Mioriţei", cum o numeşte Ion Buciuman.

Asociaţia Literară „Creneluri Sighişorene" a editat în luna ianuarie 2015 prima carte, „Tristeţi... în flori de vis" a autoarei Elena Fecioru - Scânteioară de la Bilciureşti, jud. Dâmboviţa. Fiind o asociaţie care îşi propune promovarea culturii şi valorilor culturale, am hotărât să sprijinim publicarea creaţiilor premiate în manuscris la diferite concursuri naţionale din ţară. Am cunoscut-o pe Elena Fecioru - Scânteioară în Tabăra de la Lăpuşna în august 2014, unde a avut loc premierea poeţilor populari şi premierea poeziei religioase din cadrul Festivalului Concurs „Credo", organizat de Direcţia pentru Cultură Mureş. Premianţii de la Sighişoara ai acestui festival, sunt: Gabriella Costescu, Ana Munteanu Drăghici, Ioana Heidel, Ştefania Pârlea, Anda Marilena Voican.

Elena Fecioru - Scânteioară are o activitate intensă vizavi de faptul că posibilităţile pentru publicarea unei cărţi sunt precare, motiv pentru care am dorit să nu lăsăm vlăstarul de lumină poetică să piară, angajându-ne să sprijinim acest proiect.

În acest sens, am solicitat şi primit sprijin din partea Consiliului Local al Primăriei Bilciureşti, a lui Nicolae Băciuţ director al Direcţiei pentru Cultură Mureş, care s-a ocupat de lecturarea, tehnoredactarea şi tiprirea volumului la editura NICO, recenzia prof. Pastor Ion Buciuman, realizator al emisiunii „Poezia Speranţei" - Speranţa TV Bucureşti, redactor de carte, Gabriella Costescu - Sighişoara.

Cartea e alcătuită din două părţi, prima parte „Tristeţi... în flori de vis", iar cea de-a doua „Flori de vis", care conţine poezie de dragoste. Picturile cuprinse în carte, cât şi cea de pe coperta 1(unu), aparţin autoarei, iar concepţia aparţine lui Nicolae Băciuţ.

Apariţia cărţii unei poete populare de un real talent, o plasează pe palierul cultural cel mai bine scontat, deoarece Elena Fecioru, zisă Scânteioară, se exprimă cu talent în poezie, având ca muză tot ceea ce înseamnă frumosul trezit la viaţă, sufletul şi credinţa care au însoţit-o mereu pe drumul vieţii. O viaţă modestă şi deloc uşoară, pe care a presărat argintul poeziei, căutând cu zâmbete să îndulcească amarul vieţii tumultuoase.

Felicitări autoarei cu o biografie interesantă, biografie care se află între coperţile volumului de poezie, promovarea poeziilor autoarei se află şi în revista „Creneluri Sighişorene" nr. 5. Vă veţi putea bucura de lecturarea cărţii „Tristeţi în... flori de vis" care este postată pe pagina de cultură-lectură a Radio Tv Unirea.

http://www.radiotvunirea.com/accente-culturale/books-rtvunirea

Pe aceeaşi pagină se găsesc: revista „Creneluri Sighişorene", „Vatra veche", cât şi alte publicaţii.

 

Lasă un comentariu