REŢETELE CULINARE PREZENTATE LA TELEVIZOR NE ÎNGRAŞĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Cornell, citaţi de descopera.ro, susţin că persoanele care urmăresc emisiuni gastronomice tind să aibă o greutate corporală mai mare, pentru că vedetele prezintă preparatele culinare bogate în calorii ca fiind normale.

„Vizionarea unor maeştri bucătari în timp ce prepară feluri copioase poate sugera existenţa unei norme sociale în prepararea acestor tipuri de mâncare, întrucât vedetele sunt considerate precum nişte autorităţi credibile în domeniu.

La fel, gazdele emisiunilor gastronomice pot fi privite ca nişte autorităţi ale mâncărurilor şi, pentru că omul în comportamentul său este modelat de figuri autoritare, aceste personalităţi pot influenţa obiceiurile culinare ale telespectatorilor.

La studiul nostru, au participat 500 de femei cu vârsta medie de 27 de ani. Noi am comparat greutatea corporală a femeilor care găteau şi se uitau la astfel de emisiuni cu cea a doamnelor care găteau, dar nu vizionau astfel de programe. Admiratoarele show-urilor culinare aveau o greutate medie de 74,4 kilograme, comparativ cu greutatea medie a femeilor care nu vizionau astfel de emisiuni, respectiv 69,3 kilograme.

Reţetele create de unii dintre cei mai populari maeştri bucătari deveniţi vedete tv conţin mai multe calorii şi grăsimi şi mai puţine fibre decât mâncărurile gata preparate care se găsesc în supermarketuri. Aceste rezultate au reieşit după ce am analizat 100 de reţete alese aleatoriu din cărţile de bucate ale unor vedete în domeniu şi 100 de mâncăruri gata preparate comercializate în magazinele de profil", explică specialiştii.

Lasă un comentariu