TOATE PARTIDELE DORESC INTEGRAREA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

Distribuie pe:

Miniştrii de externe din România şi Republica Moldova, Bogdan Aurescu şi Natalia Gherman, au avut consultări la Bucureşti în cadrul celei de a treia reuniuni a comisiei mixte interguvernamentale pentru integrare europeană.

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a dat asigurări la Bucureşti că toate partidele de la Chişinău, inclusiv comuniştii, doresc reformarea justiţiei conform criteriilor europene şi combaterea corupţiei. „În principal, comuniştii din Republica Moldova au votat pentru un program de guvernare care stipulează importanţa în perioada previzibilă cererii ca Republica Moldova să obţină candidatura şi stipulează obiectivul negocierilor."

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a declarat că Republica Moldova este cel mai performant stat din parteneriatul estic. „Lucrăm la o nouă abordare în ceea ce priveşte politica de vecinătate şi în cadrul acesteia o modernizare a parteneriatului estic, astfel încât principiile diferenţierii, cât şi celelalte principii care au fost deja utilizate în relaţie, inclusiv financiară, să ducă la găsirea de noi criterii de afirmare pentru politica de vecinătate şi parte-neriat estic".

Lasă un comentariu