Liberalii susţin reducerea TVA, pe care au criticat-o, când a propus-o PSD!

Distribuie pe:

Când Guvernul Ponta a prezentat noul Cod Fiscal, Cătălin Predoiu, premierul din umbră al PNL, declara, în această chestiune, că „este una de dezinformare şi de intoxicare a spaţiului public cu o falsă problemă, că nu există intenţie reală de a impune o astfel de măsură care ar putea duce la haos economic".

Bun, aşa să fie… Numai că Programul de guvernare al PNL, lansat la sfârşitul săptămânii, conţine o serie de propuneri pe care liberalii le-au criticat atunci când Guvernul Ponta a prezentat noul Cod Fiscal.

Bunăoară, programul de guvernare al liberalilor prevede reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016. „Măsurile de relaxare fiscală - spunea Cătălin Predoiu, citat de EVZ - vor fi reducerea taxei pe stâlp, progresiv până la zero, la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS la trei salarii medii brute pe economie pentru profesiile liberale şi reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016."

În mod paradoxal, prevederea similară din noul Cod fiscal a fost criticată de acelaşi Cătălin Predoiu în urmă doar cu câteva zile. Mai exact, Codul Fiscal prevede reducerea cotei standard a TVA, începând cu 1 ianuarie 2016, de la 24% la 20%, şi până la 18%, din 1 ianuarie 2018.

Or, aşa stând lucrurile, pe cine să credem? Pe Cătălin Predoiu, care a precizat că, în mâinile lui Victor Ponta, „relaxarea fiscală este un instrument periculos", sau, pe acelaşi Cătălin Predoiu, care - în programul de guvernare al PSD - susţine o măsură similară cu a PNL?

Ipocrizie de politician…

Lasă un comentariu