Semnalăm… Semnalăm…

Distribuie pe:

Comercianţii ambulanţi de pesticide şi seminţe pun în pericol siguranţa culturilor agricole

În fiecare primăvară, prin satele mureşene vin comercianţi cu oferte amăgitoare de pesticide şi seminţe, la preţuri mici, cu mult sub cele practicate de societăţile de profil. Sătenii care cumpără asemenea produse ieftine, cu etichete false, contrafăcute, riscă să-şi compromită culturile agricole şi să-şi pună în pericol sănătatea lor şi a animalelor din gospodărie. Evitaţi categoric să cumpăraţi seminţe şi pesticide de la comercianţi ambulanţi, majoritatea dintre ei ţigani care şi-au procurat marfa din locurile unde sunt depuse seminţele cu termen de valabilitate expirat sau pesticidele în vederea distrugerii. La ora actuală produsele micro ambalate pentru grădina de lângă casă se pot procura prin reţeaua de fitofarmacii din localităţile judeţului sau în standuri autorizate din pieţe şi târguri. Seminţele şi pesticidele micro-ambalate au înscrise pe ambalaj numele şi adresa producătorului, termenul de valabilitate şi instrucţiunile de utilizare. Potrivit legislaţiei, comerciantul trebuie să vă elibereze un bon fiscal, obligatoriu acesta trebuie păstrat în vederea rezolvării unor posibile reclamaţii privind calitatea produselor.

***

Târgul Naţional al Mierii

În perioada 20-22 martie, pe Platforma apicolă Băneasa, bulevardul Ficusului nr.42, sector 1, Bucureşti, va avea loc cea de-a 12-a ediţie a Târgului Naţional al Mierii, un eveniment tradiţional, la care participă apicultori şi firme specializate în condiţionarea produselor apicole şi realizarea unei game diversificate de preparate pe bază de produse apicole: suplimente nutritive, medicamente, cosmetice. Apicultorii şi cei pasionaţi de apiterapie vor găsi sortimente de miere, propolis, polen, lăptişor de matcă şi toate inputurile necesare practicării nobilei îndeletniciri de stupar.

Din judeţul Mureş va fi prezent la acest târg şi ing. Liviu Lung, administratorul S.C. FAROSTUP SRL, un inventator mureşean care a revoluţionat creşterea albinelor prin utilizarea stupului din poliuretan, societatea mureşeană fiind singura firmă din Europa care produce asemenea stupi.

***

Ofertă de puieţi de salcâm şi tei

Şi în acest an Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, Filiala Mureş, vine în întâmpinarea celor care doresc să planteze puieţi de salcâm şi tei, cu o ofertă de 10.000 de puieţi, la preţul de 0,50 lei la salcâm şi 0,60 lei la tei. Înscrierile se fac la Magazinele Apicola din Târgu-Mureş, Târnăveni, Sighişoara, Reghin şi Luduş, până în data de 25 martie.

 

Lasă un comentariu