TERORISMUL ECONOMIC AL GANGSTERILOR - SUPUS DIAPAZONULUI CU ZĂNGĂNIT DE CĂTUŞE!

Distribuie pe:

În urmă cu aproape 4000 de ani, pentru prima dată în istoria omenirii, în Cetatea Sodoma, acolo unde mai-marii zilei erau gangsterii extrem de răi şi păcătoşi (păstrând proporţiile), viaţa devenise de nesuportat în mijlocul unei comunităţi extrem de nelegiuite, ca şi acum! Degradarea lor şi batjocura adresată Dumnezeului suprem au atras nimicirea prin foc a Sodomei şi a cetăţilor învecinate. Realizarea acestor fapte majore a fost confirmată în timp de mulţi scriitori biblici. În jurul anilor 655 î.Hr., teritoriul vechilor aşezări era „o groapă de sare", iar acum zace sub apele din Sudul Mării Moarte.

Evenimentele dramatice ale trecutului îndepărtat din anticele cetăţi Sodoma şi Gomora, prin însuşi dimensiunea timpului constituie un avertisment pentru societatea românească. „... a prefăcut în cenuşă Sodoma şi Gomora ca să slujească de pildă celor ce vor trăi în nelegiuire" - comparaţi modul de viaţă al contemporanilor lui Lot cu cel al semenilor noştri creştini sau nu! Mafioţi, afacerişti şi mari demnitari ai statului, beizadele după chipul şi asemănarea lor, au „pârjolit" România. Priveliştea este cutremurătoare, dezvelită din ce în ce mai mult şi din ce în ce mai adânc, în presa scrisă, televiziune, arest şi sălile de judecată: lupta degradantă pentru bani, putere şi influenţă, răutate, imoralitate, exploatare şi sclavie modernă, spitale şi penitenciare tixite, localuri de distracţii şi desfrâu, tineret delicvent, robi ai nicotinei şi drogurilor, criminali, vrăjitori şi ghicitori (...) Se fură pe rupte!... Trăim o „eră a ticăloşilor". O minoritate infamă a răufăcătorilor îşi bat joc de România şi de români, furându-le până şi orice fărâmă de speranţă.

Ţara aceasta este sătulă de viclenii, mişeliile, caracatiţa, jaful, cinismul şi trădarea intereselor celor mulţi şi slabi, de către fostele regimuri mafiote şi acoliţii lor, corupte şi corupătoare, infame şi infamante. De aceea nu avem bani pentru sănătate, educaţie sau dezvoltare, inclusiv pentru apărarea ţării.

Ne-am săturat de oligarhi, clanuri, jigodii şi baroni. Destul!, scria pe vremuri Caragiale în „Moftul Român"! Teroriştii pe care îi caută Obama de atâta vreme sunt găsiţi astăzi pe la noi de către DNA şi serviciile secrete. Infractorii încet, încet schimbă hotelurile şi vilele lor de lux cu arestul şi închisorile.

Radiografia de mai sus ne arată cât se poate de clar că România noastră este „în flăcări", incendiatorii şi piromanii se denunţa între ei constatând şi înţelegând că suntem cu toţii victimele trădării majorităţii guvernanţilor de ieri şi de azi, indiferent de coloratura lor politică. Cei din generaţia mea, încă tineri în 1989, au nutrit şi trăit cu speranţa ca şi în ţara aceasta lucrurile se vor schimba în bine. Condiţiile acelor ani erau excelente, România era puternic industrializată, a construit şi dat în producţie peste 2.100 capacităţi de producţie cu peste 9 milioane de locuri de muncă, o creştere economică anuală (1969 - 1989) de 11%, a construit aproape 4 milioane de locuinţe gratuite, sănătatea şi învăţământul gratuite, un excelent comerţ exterior, datoria externă zero, alte şi alte realizări. Nimeni nu se gândea pe atunci la ceea ce avea să vină, riscurile libertăţii şi democraţiei, greşit înţelese şi aplicate, schimbările în bine „o fată Morgana", o democraţie de tarabă cu specific balcanic. Cu siguranţă regimul comunist impus cu forţa de către URSS în anii 1944 - 1946 a fost un regim criminal. P.M.R.-ul acelor vremuri şi apoi deviatul său P.C.R., cu aristocraţii săi îmbătaţi de dictatură şi putere, au fost odioase! Paradoxal, însă, accentul pe calitatea excepţională a membrilor de partid: calităţi profesionale şi competenţă foarte bune, fără antecedente penale, inclusiv ale părinţilor şi rudelor apropiate, calităţi morale, comportarea în familie şi societate exemplară, rezultate în câmpul muncii foarte bune. În anii P.M.R. şi P.C.R., ca să devii membru de partid era o onoare, o cinste, trebuia să fii un bun cetăţean, civilizat şi harnic, bine verificat şi numai după o candidatura de 2 ani, dacă meritai prin fapte, erai confirmat, admis sau nu membru de partid! Astăzi... În partidele de pe eşichierul politic românesc intră cine vrea şi cum vrea, traseişti politici deliranţi, calităţile intrinseci ale individului nu mai contează. Cu astfel de partide este greu să reconstruieşti o ţară, devine importantă reconstrucţia însăşi a partidelor, iar schimbarea ca să fie efectivă trebuie să fie totală.

Mai devreme sau mai târziu, după spusele lui Marx (fără niciun motiv de-al iubirii...) „masele nemulţumite se vor revolta" şi, spuneam noi, mămăliga va exploda din nou, toate condiţiile fiind create, consecinţele imprevizibile şi dezastruoase, până chiar şi integritatea teritorială a statului român. Să sperăm că nu va fi aşa şi că „România lucrului bine făcut" va fi prioritară.

 

Lasă un comentariu