Cine are minte să ia aminte!

Distribuie pe:

Sfântul Ioan Gură de Aur, într-o predică a sa, ne povesteşte despre un răufăcător care, obosit de relele făcute, se odihnea sub umbra unui zid. Atunci Dumnezeu a trimis pe cineva ca să-l trezească, pentru că zidul urma să se prăbuşească imediat. Acesta s-a sculat repede şi în urma lui s-a şi prăbuşit zidul. Atunci şi-a zis în inima lui:

- Dumnezeu mă iubeşte, aşa că pot să-mi continui activitatea.

El n-a înţeles că Dumnezeu l-a salvat pentru a se converti, şi nu pentru a păcătui mai departe. Dar într-o noapte, pe când dormea pe patul său, i s-a arătat cineva în vis şi i-a zis:

- Eu sunt cel care te-a trezit când dormeai sub zid şi tu, în loc să te pocăieşti, mărturisindu-ţi păcatele, şi să te hotărăşti în inima ta ca să nu mai faci cele rele, ai mers înainte la fel. De aceea Dumnezeu, pentru nerecunoştinţa şi nemulţumirea pe care ai arătat-o faţă de bunătatea Lui, va face ca toţi oamenii să afle ticăloşiile tale şi să fii tras în ţeapă în piaţa publică. Şi chiar în acel moment au venit oamenii legii, l-au dus la judecător, a fost condamnat la moarte şi l-au tras în ţeapă în mijlocul oraşului.

Volumul „Pelerin spre înaltul Cer", apărut la Editura Nico, se găseşte la Catedrala Mare

Lasă un comentariu