PAŞAPOARTELE POT FI EXPEDIATE PRIN POŞTĂ!

Distribuie pe:

 „Poşta Română începe, din 1 aprilie 2015, să distribuie paşapoartele către persoane fizice, în urma câştigării unui contract, cu o valoare estimată de 495.000 de lei (aproximativ 111.000 de euro). Astfel, operatorul naţional de servicii poştale va expedia, la domiciliu, până la 45.000 de documente de călătorie, pe durata a doi ani", anunţă Compania Poşta Română, într-un recent comunicat de presă.

Astfel, la cererea solicitanţilor, paşaportul simplu electronic poate fi expediat contra cost la domiciliul (reşedinţa titularului), prin servicii de curierat. Destinatarii vor avea la dispoziţie o modalitate de verificare online a expedierilor şi vor fi anuntaţi prin SMS cu privire la data livrării şi cu privire la taxele aferente serviciului. În prezent, contravaloarea serviciului este de 8,68 de lei (inclusiv TVA).

Curierul livrează documentul de călătorie, pe semnătură de primire, doar titularului, unuia dintre părinţi (în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani) sau unei persoane împuternicite prin procură.

Dacă nu doresc expedierea prin curier, cetăţenii pot ridica paşaportul simplu electronic direct de la serviciul public comunitar sau de la misiunile diplomatice şi de la oficiile consulare ale României în străinătate, unde a fost depusă cererea ori, după caz, de la serviciul public comunitar sau de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate pentru care a optat solicitantul.

Lasă un comentariu