Prakuraitis: 5 din cinci! Ultima victimă: Steaua CSM Eximbank

Distribuie pe:

În etapa cu numărul 23, LNBM, formaţia BC Mureş a învins în deplasare echipa Steaua CSM Eximbank cu scorul de 76-65 (28-26, 20-13, 16-15, 12-11). Cele două formaţii s-au întâlnit pentru a şasea oară în acest sezon. De patru ori în Cupă, cu câte două victorii, Steaua eliminând BC Mureş în primul tur, iar apoi tigrii i-au eliminat pe stelişti în turul secund - iar în turul campionatului cei din capitală au câştigat la Târgu-Mureş cu 8 puncte. Şi de data aceasta echipele au jucat un meci spectaculos, cu câştig de cauză pentru echipa noastră, care s-a dovedit mai matură, mai ambiţioasă. În primele minute ale partidei cele două echipe au mers cap la cap, până la coşul lui Adamovic. Acest avantaj a fost mărit până la şapte puncte (17-24) dar intrarea lui Drăguşin la gazde a adus şi micşorarea ecartului. Din sfertul doi însă tigrii au apăsat pe acceleraţie în atac şi au tras frâna în apărare. Elevii lui Prakuraitis au reuşit un run de 13-0 cu care s-au desprins definitiv. Gajovic - care îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere - a reuşit câteva aruncări de efect, chiar şi de la distanţă, în schimb steliştii au ratat foarte multe aruncări de trei puncte, foarte multe dintre ele contestate de apărarea mureşeană. Gazdele au reuşit doar 13 puncte în sfertul doi. După pauză diferenţa dintre cele două echipe a rămas constantă, doar Nicoară a părut în formă de la gazde. Barac şi Ikonic au fost stopaţi de către defensiva pusă la punct de Prakuraitis, astfel în ultimul sfert nici nu s-a pus la îndoială numele câştigătoarei. În ultimele 10 minute Dykes şi-a etalat talentul prin câteva mingi furate şi coşuri din poziţii imposibile, tigrii au mai arătat şi spectacol prin două pase ale lui Adamovic. Ivanovic a ajuns încă o dată la double-double cu 10 puncte şi 11 recuperări. Echipa noastră a câştigat încă o dată lupta sub panou şi avut doar 9 mingi pierdute, un record de când a sosit antrenorul Prakuraitis la echipă.

„Sunt foarte bucuros pentru cele cinci victorii la rând. Aşa se pare că a fost momentul oportun pentru schimbarea de antrenor. Aşa cred, că ne-am asigurat locul în play-off, dar trebuie să rămânem cu capul pe umeri, se poate întâmpla orice în această ediţie a campionatului. Acum trebuie să concentrăm pe meciul cu Timba. După aceea vom fi mai deştepţi în legătură cu clasarea noastră în play-off", a afirmat preşedintele BC Mureş, Cornel Lungu.

BC Mureş: Gajovic 15 (3x3), Dykes 14, Barro 13, Adamovic 12 (2x3) + 6 as, Ivanovic 10 p + 11 rec, Peciukas 8 (1x3), Lázár 4. Au mai jucat Polyak, Tudor şi Căpuşan.

 

Lasă un comentariu