„Primul loc de muncă"

Distribuie pe:

Senatorul Haralambie VOCHIŢOIU, preşedinte al Departamentului pentru muncă, protecţie socială, combaterea discriminării şi relaţia cu sindicatele, împreună cu senatorul Constantin POPA, preşedinte al Departamentului pentru relaţia cu instituţiile europene, şi Gabriel LUNGU, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, au susţinut, miercuri, 11 martie a.c., la sediul UNPR, o conferinţă de presă pe tema proiectului legislativ „Primul loc de muncă", iniţiat de UNPR şi susţinut de mai mulţi parlamentari PSD.

Proiectul de lege urmăreşte facilitarea accesului la primul loc de muncă al tinerilor fără experienţă profesională, în scopul reducerii ratei şomajului în rândul acestei categorii, asigurarea tranziţiei rapide de la şcoală la piaţa muncii, stimularea cererii de forţă de muncă, precum şi acumularea experienţei în muncă.

„Angajatorii care încadrează cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 de ani, vor primi lunar, pentru fiecare tânăr încadrat la primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Totodată, aceşti angajatori vor fi scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni. De asemenea, angajatorii sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă ale acestora, cel puţin 36 luni de la data încheierii lor", a explicat liderul senatorilor UNPR.

„Noi suntem convinşi că proiectul «Primul loc de muncă» - alături de programele «Prima casă» şi «Prima maşină» - va fi un proiect revoluţionar pe piaţa muncii şi va asigura experienţa necesară pentru punerea în valoare a tinerei generaţii. Această propunere legislativă, al cărei prim semnatar este domnul Gabriel OPREA, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, alături de celelalte proiecte promovate de UNPR, va contribui şi la îndeplinirea obiectivului politic strategic privind atingerea la nivel naţional a 1 milion de membri până la alegerile din 2016", a declarat senatorul Haralambrie Vochiţoiu.

Observaţiile şi sugestiile dumneavoastră le citesc şi ascult la email: claudiupuiac@gmail.com, telefon: 0265-32.38.82. Vă aştept la audienţe, în fiecare joi, între orele 18-20, la sediul UNPR Mureş, Piaţa Trandafirilor nr. 42.

Lasă un comentariu