Staţiuni de schi preferate de celebrităţi

Distribuie pe:

Aspen, Saint Moritz şi Chamonix fac parte din categoria restrânsă a staţiunilor de schi luxoase în care obişnuiesc să-şi petreacă vacanţele de iarnă celebrităţile planetei. Cotidianul spaniol „ABC" oferă o prezentare a acestor locuri privilegiate de natură, de al căror confort şi frumuseţe sunt atraşi mulţi oameni renumiţi.

Aspen (SUA)

Conform unui top realizat de firma de rezervări de bilete de avion Jetcost (www.jetcost.es), pe primul loc se clasează staţiunea Aspen, din statul american Colorado. Fost centru minier din Munţii Stâncoşi, acest oraş îşi trage numele de la pădurile de plopi din jur (aspen, în limba engleză, înseamnă plop) şi cuprinde, în prezent, patru staţiuni - Aspen Mountain, Aspen Highland, Snowmass şi Tiehack. Conectate între ele prin instalaţii de transport pe cablu, acestea oferă piste de schi cu o lungime totală de 495 de kilometri, acoperite cu o zăpadă de calitate excelentă pentru practicarea sporturilor de iarnă.

După cum se vedea încă din populara comedie „Dumb and Dumber" („Tăntălăul şi Gogomanul") filmată în 1994, cu Jim Carrey şi Jeff Daniels în rolurile principale, Aspen dispune de peste 300 de magazine exclusiviste, 100 de restaurante cu mâncăruri tradiţionale din întreaga lume, zeci de baruri, cluburi şi spa-uri şi 40 de galerii de artă. Lista poate fi continuată cu un mare număr de alte atracţii care îi vizează mai ales pe cei cu bani.

Melanie Griffith, Paris Hilton şi Elle Mcpherson sunt printre cei care merg anual la Aspen. Actriţa Kate Hudson obişnuieşte să petreacă acolo Crăciunul, în vila mamei sale, Goldie Hawn, un alt nume cu rezonanţă din lumea filmului. Printre VIP-urile care s-au perindat deseori prin staţiunea americană mai figurează Mariah Carey, Kurt Russell, Jack Nicholson, Michael Douglas, Charlie Sheen, Martina Navratilova, Heidi Klum, Roman Abramovich, Kevin Costner, Demi Moore şi Tommy Mottola, împreună cu soţia lui, Thalia.

Lasă un comentariu