Gesturi banale, ca trasul de ureche sau atingerea frunţii, taie pofta de mâncare

Distribuie pe:

Gesturi simple şi banale contribuie la scăderea poftei de mâncare. Ideea constă în deturnarea atenţiei, chiar şi pentru scurtă vreme, de la alimentul dorit, scrie passionsante.be.

Evident că nu este o soluţie miraculoasă, însă taie pentru moment apetitul. Medici de la Mount Sinai St. Luke's din New York au efectuat un experiment destul de surprinzător: au adunat femei şi bărbaţi supraponderali şi le-au declanşat pofta de a mânca alimente care le plăceau în mod deosebit. Trebuia ca ei să vizualizeze mental alimentul râvnit şi să evalueze intensitatea apetitului. Li s-a cerut apoi să îşi atingă fruntea, să se tragă de ureche, să mişte degetele de la picioare sau să se uite la ceva de pe perete.

Rezultatul a fost că cele patru acţiuni au dus la scăderea apetitului, cel mai eficient fiind gestul de atingere a frunţii. Gesturile au şters oarecum imaginea mentală, permiţând neutralizarea parţială a apetitului. Cercetătorii susţin că aceste mici gesturi ar putea fi integrate în strategii mai ample de slăbire şi le recomandă supraponderalilor să le încerce, încheie passionsante.be.

Lasă un comentariu