„Toată strădania poliţiei de a face mulţimile să respecte legile statului e zadarnică dacă în popor nu se întăreşte voinţa şi hotărârea de a asculta autoritatea. Dar o astfel de voinţă nu poate fi forată de guvern, ci, după părerea mea, numai de RELIGIE. Nu este de ajuns numai luminarea raţiunii. Înmulţirea cunoştinţelor ştiinţifice, ce e drept, ajută la lucrarea binelui, dar NU stârpeşte răul. Un progres bazat pe raţiune va face rătăcirile noastre mai rele. NU CUNOSC UN ALT IZVOR DE PUTERE MORALĂ ÎN AFARĂ DE CEL PE CARE-L ASIGURĂ RELIGIA. Nu există sistem pedagogic, nici o formă de guvernământ care să nu eşueze. Izbăvirea (victoria) rezultă din jertfă, iar JERTFA ESTE ESENŢA RELIGIEI CREŞTINE".
Franklin Roosevelt (1882-1945), cel de-al 32-lea preşedinte S.U.A. (1933-1945). S-a remarcat ca fiind una din principalele figuri politice ale secolului al XX-lea pe plan naţional, cât şi internaţional, care a contribuit esenţial la depăşirea crizei economice mondiale şi la înfrângerea Germaniei naziste în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, este singurul preşedinte din istoria Statelor Unite care a fost instituit în funcţie pentru patru mandate consecutiv.
***
„PRIMA ÎNGHIŢITURĂ DIN PAHARUL ŞTIINŢEI TE FACE ATEU, ÎN FUNDUL PAHARULUI, TE AŞTEAPTĂ DUMNEZEU".
Werner Heisenberg (1901-1976), celebru fizician german, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în anul 1932, şi unul din fondatorii fizicii cuantice. El s-a aflat mai târziu în fruntea programului pentru energie nucleară a Germaniei naziste. A primit Premiul Nobel (şi) pentru descoperirea formelor izotopice ale hidrogenului. Face parte din primii 100 de oameni ai lumii.
***
„MESERIA MEA (ACTOR) M-A FĂCUT SĂ MĂ ÎNTÂLNESC CU DUMNEZEU. CÂND JUCAM PE SCENĂ ÎN FAŢA A SUTE DE OAMENI SIMŢEAM CUM SÂNGELE MEU SE SCHIMBĂ PRIN PUTEREA DUHULUI SFÂNT".
Ştefan Iordache (1941-2008), unul din cei mai mari actori de teatru, film şi televiziune. A slujit teatrul românesc vreme de 49 de ani, interpretând memorabil pe scenă mari roluri ca Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea sau Barrymore. A avut de asemenea o îndelungată colaborare cu Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul Naţional de Televiziune, şi a jucat multe filme (31) pe marele ecran. A primit foarte multe premii: ACIN - pentru mai multe filme, UNITER, şi PREMII DE EXCELENŢĂ. A avut multe interviuri, dintre care memorabile: „Iubesc acest pământ , mai presus de orice", „Mi-a plăcut să trăiesc, să exist" ş.a. La moartea lui s-a scris: „A MURIT CEL MAI IUBIT DINTRE PĂMÂNTENI".
„1001 CUGETĂRI"