Suspendarea trenurilor Regio pe ruta Târnăveni-Praid afectează elevii navetişti

Distribuie pe:

Dézsi Ianoş, din Bahnea, ne-a solicitat să publicăm în ziarul „Cuvântul liber" un protest al locuitorilor din comună legat de suspendarea trenurilor Regio pe ruta Târnăveni-Praid. Am aflat că, începând cu noaptea de 16 spre 17 martie a.c., cursele respective au fost suspendate, fără prea multe explicaţii date celor care au abonament. Cei mai afectaţi de această măsură sunt elevii care fac naveta la şcolile din Târnăveni, mai ales că autobuzele de pe ruta Bahnea - Târnăveni, mai bine zis microbuzele, au numai 19 locuri, iar potrivit legislaţiei rutiere şoferii de pe aceste maşini nu au voie să transporte pasageri în picioare, iar prioritate au navetiştii care şi-au luat abonamente. Domnul Dezsi Ianoş mai semnalează şi faptul că linia CFR Târnăveni -Praid,concesionată de o firmă din Braşov, nu a fost întreţinută de foarte mulţi ani, fiind un pericol pentru circulaţia feroviară. În condiţiile suspendării curselor de navetişti există şi pericolul să fie furată de hoţii de fier vechi.

„Nu sunt nostalgic după perioada socialismului adevărat din România, în mod sigur exista mai multă preocupare pentru problemele oamenilor, astăzi pe nimeni nu mai interesează aspectele pe care vi le-am spus. Poate Prefectura, Consiliul Judeţean vor auzi doleanţele cetăţenilor din satele de pe Târnava Mică şi vor interveni în sprijinul elevilor navetişti şi al muncitorilor care mai au de lucru în Târnăveni", ne-a declarat Dezsi Ianoş din Bahnea.

Mai semnalăm şi faptul că după lichidarea Autogării din Târnăveni, în anul 2015, într-o lume care se vrea modernă, civilizată, pasagerii sunt obligaţi să aştepte în ploaie şi frig, în arşiţa zilei, fiindcă n-au unde se adăposti.

 

Lasă un comentariu