Dascăli mureşeni - BARDAŞ VIOREL

Distribuie pe:

S-a născut în dată de 22 februarie 1960, în municipiul Sibiu. Părinţii au fost Ilie, lucrător la C.F.R., şi Elena, bucătăreasă, ambii decedaţi. Între 1967 şi 1975 urmează cursurile primare şi gimnaziale la Şcoala Generală din localitatea Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu. Între 1975 şi 1979 urmează Liceul Energetic din Sibiu, iar apoi cursurile Universităţii „Transilvania" din Braşov, devenind inginer. Primul loc de muncă a fost la Uzina Mecanică Mârşa, judeţul Sibiu, unde funcţionează între 1985 şi 1988. Din 1988 se mută la Târgu-Mureş şi funcţionează ca profesor la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară Târgu-Mureş (actualul Liceu „Avram Iancu"). Din anul 2007, domnul Viorel Bardaş este inspector şcolar pentru dezvoltarea resursei umane la I.Ş.J. Mureş. În anul 1990 a obţinut gradul definitivat în învăţământ, iar peste patru ani gradul didactic II şi în 1998 gradul didactic I. Între 1990 şi 1991 Viorel Bardaş a deţinut funcţia de director adjunct la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară Târgu-Mureş.

Domnul Viorel Bardaş are publicate peste 20 de programe CDS şi CDL pentru discipline tehnice, iar în anul 2005 a publicat un îndrumar pentru Bacalaureat intitulat „Solicitări şi măsurători tehnice" şi în 2006 a publicat auxiliarul curicular „Sisteme de transmitere a mişcării pentru clasa a XI-a". Domnul Viorel Bardaş este coautor al suportului de curs pentru opţionalul „Aşchierea la MUNC" în cadrul programului Educaţia-21 la Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureş. A participat la zeci de programe de perfecţionare: Manager European, Manager de proiect, Mentor, Asigurarea calităţii în învăţământ etc. În anul 2013 a absolvit în cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureş un master cu titlul „Asigurarea calităţii învăţământului". În cadrul I.Ş.J. Mureş a susţinut şi susţine o laborioasă activitate în ceea ce priveşte formarea continuă a cadrelor didactice şi obţinerea gradelor didactice. În anul 2007, elevul Viorel Suceava de la Liceul ,,Avram Iancu" sub coordonarea domnului Bardaş Viorel a obţinut locul 1 pe ţară la concursul pe meserii-motoare termice desfăşurat la Urziceni, judeţul Ialomiţa.

Domnul Viorel Bardaş este căsătorit cu Marcela, asistentă medicală, specialitatea radiologie, şi împreună au o fată Carmen Alina, absolventă de finanţe-bănci şi care lucrează în învăţământ.

Lasă un comentariu