„Cât de des mergeţi la filarmonică, la operă, la teatru?" Aproape deloc!

Distribuie pe:

Un „Barometru de Consum Cultural 2014. Cultura, între global şi local" oferă, printre altele, informaţii şi despre cum se raportează populaţia la sectorul cultural. Astfel, potrivit barometrului - citat de Evz - 24% dintre români consideră cultura ca fiind „nu prea importantă", 47% din populaţia României citeşte cărţi o dată pe lună sau mai mult, iar 43% dintre români vizitează muzee o dată pe an sau mai rar.

„Cât de des mergeţi la filarmonică?" este una dintre întrebările studiului, iar 80,6% dintre români au răspuns Deloc, dar la operetă? Deloc, peste 80,9 % dintre români, iar la teatru, doar 0,6% merg săptămânal, iar 63,2% nu merg deloc!

Ce a mai relevat studiul? Că 62,8% dintre români nu merg la cinema, 71% nu fac sport, 31,3% nu se plimbă prin parcuri şi 46,7% nu pleacă deloc în excursii. La fel de trist este şi faptul că 79,2% nu ştiu cum arată o bibliotecă…

…Şi asta nu pentru că acest popor ar fi prost, ci pentru că este prea sărac şi se loveşte ca de un zid de nepăsarea autorităţilor!

Lasă un comentariu