Primarul din Gheorgheni, arestat pentru 30 de zile

Distribuie pe:

Curtea de Apel Târgu-Mureş a admis, miercuri, 18 martie 2015, contestaţia formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu-Mureş împotriva încheierii penale pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Mureş şi a înlocuit măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Mezei Janos, primar al municipiului Gheorgheni, judeţul Harghita, cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Mezei Janos era cercetat sub control judiciar, cu anumite obligaţii suplimentare, pentru abuz în serviciu şi şantaj, fapte legate de vânzarea ilegală a unui teren amplasat pe malul Lacului Roşu.

Procurorii anticorupţie târgumureşeni au considerat că acesta a încălcat cu rea-credinţă obligaţia suplimentară constând în interdicţia de a exercita funcţia de primar pe o durată de 60 de zile. Din mijloacele de probă administrate, a rezultat că inculpatul Mezei Janos a continuat să se comporte, în continuare, în anumite situaţii, ca primar al municipiului Gheorgheni, desfăşurând activităţi pentru determinarea consilierilor locali să adopte, în şedinţă, textul unei scrisori, al cărei iniţiator a fost el însuşi.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", precizează DNA, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu