Pe drumurile publice, „Rabla" îşi face, încă,… treaba!

Distribuie pe:

Conform cifrelor publicate recent de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DPPCIV), aproape şase din zece maşini care circulă pe drumurile ţării sunt mai vechi de zece ani. Din totalul de 4,9 milioane de autoturisme aflate în circulaţie la finele anului trecut, 2,75 milioane au o vechime de cel puţin 11ani. Dintre acestea, aproape 800.000 circulă de mai bine de 20 de ani.

Cauzele pentru care „rablele" s-au înmulţit şi pun în pericol siguranţa rutieră? Multe. Între acestea, timbrul de mediu care a înlocuit taxa de poluare a diminuat costurile de înmatriculare a maşinilor second-hand, descurajând achiziţia de autoturisme noi. Apoi, susţin cunoscătorii pieţei, Programul Rabla şi-a epuizat forţele, a introdus distorsiuni şi aşteptare în piaţă şi a venit momentul să tratăm piaţa şi mecanismele de autocontrol ale acesteia cu respect şi să lăsăm piaţa să se dezvolte singură.

Preşedintele Autobest, Dan Vardia - citat de EVZ - a apreciat, de asemenea, că „Programul Prima Maşină nu va fi inutil, dar nu va duce piaţa într-o formă extraordinară. Din cauza lipsei banilor, numeroşi români preferă să achiziţioneze autoturisme la mâna a doua, aduse din afară, fără să ia în calcul şi costurile de întreţinere precum carburantul, asigurările, taxele, reviziile şi reparaţiile.

 

Lasă un comentariu