Radioterapie gratuită pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice

Distribuie pe:

Ministerul Sănătăţii anunţă că, începând cu data de 1 mai 2015, pacienţii cu afecţiuni oncologice vor beneficia de un subprogram de radioterapie distinct, în cadrul programului naţional de oncologie, până atunci urmând să fie implementat cadrul legislativ necesar.

„Radioterapia este sectorul cel mai vitregit din oncologie. Avem încă pacienţi pe listele de aşteptare pentru aceste proceduri. Până anul acesta, România nu a dezvoltat un sistem naţional de radioterapie. Acum, am schimbat modul de organizare şi implementare al programelor naţionale de sănătate şi, aşa cum am promis la începutul mandatului meu, am elaborat un subprogram exclusiv de radioterapie care va beneficia de alocarea unui buget distinct, fapt ce va permite o mai mare predictibilitate şi adaptare la nevoile reale ale pacientului oncologic. În cadrul acestuia, tratamentele de radioterapie vor fi decontate integral, atât în unităţile sanitare de stat, cât şi în cele private", precizează ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, într-un comunicat de presă.

Printr-un acord cu Banca Mondială, Ministerul Sănătăţii intenţionează să deschidă noi centre de radioterapie, numărul acestora fiind deficitar în prezent. Proiectul va beneficia de 40 de milioane de euro.

Lasă un comentariu