Fermecat de muzicienii braşoveni

Distribuie pe:

Număr cu zecile anii de când aproape vară de vară mi-am petrecut parte a vacanţelor şi concediilor la Braşov. Aşadar, nu poate fi nici o surpriză că de-a lungul vremii am ajuns să mă ataşez de oraşul de la poalele Tâmpei ca de un fel de-a doua casă. Dacă în timp, o parte a celor pe care i-am cunoscut şi iubit au trecut în nefiinţă ori s-au stabilit pe te miri unde în lumea largă, cu toate noile condiţii istorice care ne-au împins spre rupturile create în viaţa noastră, rămân ca borne materiale neschimbate străzile şi clădirile vechi - azi cu destinaţie deseori modificată - drept martori tăcuţi, dar permanenţi ai unor vremuri revolute, care-mi menţin vie o stare de spirit pe care o retrăiesc ori de câte ori mă reîntorc aici. Soţia mea, Melania Suciu, este şi ea legată şi tributară minunatului oraş datorită studiilor universitare şi obţinerii titlului de doctor în inginerie. Fiica mea cea mare este şi ea, la rându-i -acum, o prelungire a tinereţii noastre -, studentă la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Transilvania" din Braşov.

Recenta revenire în oraşul cu drag pomenit s-a datorat unei invitaţii de a fi prezenţi la recitalul vocal susţinut la Sala Studio, Filarmonica Patria - locaţia fostului cinematograf „Patria" - de către studenţii claselor prof. univ. dr. Cristina Soreanu şi prof. asoc. dr. Cristina Radu.

Protagoniştii recitalului au fost: Mădălina Bourceanu, Angela Gibă, Mădălina Grozea, Gabriela Ieşan, Monica Lazăr, Valentina Munteanu, Adrian Rădulescu (UNMB), Diana Sima, Gabriel Ştefan, Diana Suciu, Constantin Traşcă (UNMB), Valentina Popa. Aceştia au interpretat arii şi duete din opere şi operete.

Acompaniamentul la pian a fost asigurat de trei maeştri instrumentişti, fondul sonor fiind în sine un veritabil regal în cadrul programului. Ei sunt: prof. asoc. Ovidiu Mezei (director artistic al Operei din Braşov), lect. univ. dr. Mihaela Pavel şi asist. univ. drd. Alexandra Fiţ, căreia, datorită temperamentului şi expresivităţii sale remarcabile, cu simpatie i-am atribuit un cognomen: „Argintul viu".

În perspectiva timpului, le doresc tuturor multă sănătate, succes în viaţă şi în carieră, şi sper într-o prezenţă cât mai curând pe scena Filarmonicii de Stat Târgu-Mureş din oraşul cu acelaşi nume, pentru a-i încânta şi pe mureşenii iubitori de muzică clasică cu clipele de farmec, de-a dreptul magice şi unice, pe care ei ştiu să le creeze de minune.

Existenţa unor asemenea talente tinere, înconjurate de astfel de profesori, îmi dă o speranţă de viitor îndreptăţită în ceea ce priveşte arta interpretativă de cea mai înaltă calitate şi oricând competitivă pe orice meridian al lumii.

Profesori şi studenţi, felicitările mele!

 

Lasă un comentariu