CENACLISTUL ANDREI DĂLĂLĂU, LA FAZA NAŢIONALĂ A OLIMPIADEI DE ISTORIE

Distribuie pe:

Elev al Colegiului Naţional „Papiu Ilarian", membru al Cenaclului Literar „Nicolae Băciuţ", Andrei Dălălău va reprezenta la clasa sa, a XI-a, judeţul Mureş la faza naţională a Olimpiadei de Istorie, care se va desfăşura în perioada 6-10 aprilie la Oradea.

La faza judeţeană, Andrei Dălălău a obţinut cea mai mare notă, 9,90, un rezultat de excepţie, al unui elev de excepţie.

Rezultatele lui şcolare din ultima perioadă sunt, după cum însuşi ne-a declarat, „încurajatoare": la simulările de bacalaureat - 9,60, la limba română, şi 9,20 la istorie.

Andrei Dălălău se manifestă şi în organizarea unor evenimente extraşcolare în cadrul Cercului de istorie „Dacii Liberi." Este iniţiator şi organizator al conferinţei judeţene „TINERII: Credinţă şi Neam", redactor al revistei de istorie „Glasul Daciei".

În aceste zile, el este în febra pregătirilor pentru faza naţională a Olimpiadei de istorie, unde doreşte să obţină „un rezultat deosebit, pe măsura interesului şi efortului depus", după cum a mai precizat.

Din judeţul Mureş mai participă la Olimpiada de Istorie: - Inzce Anna-Blanka la clasa a VIII-a, din Târgu-Mureş (media 9,45), Diana Serena Pop la clasa IX-a, de la Colegiul Naţional „Unirea" (media 9,10), Alexandra Ujică la clasa X-a, tot de la Colegiul Naţional „Unirea" (media 9,60), Andrei Dălălău clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian" (media 9,90), iar Diana Ilişiu de la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga", din Reghin, este reprezentanta clasei a XII-a (media 9,70).

 

Lasă un comentariu