Determinarea alcoolemiei

Distribuie pe:

Odată cu publicarea în Monitorul Oficial nr. 185, din 18 martie 2015, a Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 277/2015 pentru modificarea şi completarea normelor metodologice privind recoltarea, depozitarea şi transportul probelor biologice în vederea probaţiunii judiciare prin stabilirea alcoolemiei sau a prezenţei în organism a subsţantelor sau produselor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora în cazul persoanelor implicate în evenimente sau împrejurări în legătură cu traficul rutier, pentru determinarea alcoolemiei, se recoltează doua mostre de sânge, la interval de o oră una faţă de cealaltă, fiecare mostră fiind reprezentată de o cantitate de 10 ml.

Atunci când rezultatul testării cu un mijloc tehnic certificat (alcooltest) nu indică prezenţa alcoolului în aerul expirat, recoltarea celei de a doua mostre de sânge nu mai este necesară, putând fi efectuată numai la cererea persoanei implicate în evenimente legate de traficul rutier.

Printre unităţile din cadrul Ministerului Sănătăţii care vor duce la îndeplinire prevederile recentului ordin, se numără şi Institutul de Medicină Legală din Târgu-Mureş.

Lasă un comentariu