Atenţie, cad arbori!

Distribuie pe:

Primăria Târgu-Mureş a montat, pe Bulevardul Cetăţii, plăcuţe bilingve prin care atenţionează trecătorii, dar şi pe cei care îşi parchează maşinile în zonă, că există pericol de accidentare sau de deteriorare a autoturismelor, din cauza copacilor bătrâni şi bolnavi, ale căror crengi riscă oricând să se rupă.

Cu litere galbene pe fond verde, plăcuţele cuprind următorul text: „Atenţie! Arbori bolnavi aflaţi sub tratament. Evitaţi staţionarea, parcarea şi aşezatul pe bancă. Asiguraţi-vă!".

Dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, a atras atenţia, în cadrul unei conferinţe de presă, că există riscul ca, în cazul în care maşinile parcate sunt deteriorate de crengile căzute, asiguratorul să nu acopere dauna: „Fiţi atenţi cum circulaţi, unde staţionaţi şi cum vă parcaţi maşina. Dacă se întâmplă ceva, nu ştiu dacă asigurările vă iau în calcul despăgubirea. Că e de sănătate, că e de bunuri, nu ştiu. Eu am scris, obligat fiind, că mi-au căzut deja trei crengi şi deja se sprijină pe alţi copaci. E numai chestiune de timp până cad. Când am văzut atâtea maşini parcate în zonă, m-am îngrozit. Nimeni nu îşi pune probleme ce se poate întâmpla. Am considerat oportun să pun aceste plăcuţe de atenţionare, întrucât copacii sunt bolnavi, sunt bătrâni şi sunt sub tratament". 

Lasă un comentariu