A venit primăvara cu astenie cu tot. Astenia de primăvară este o stare care se instalează odată cu schimbarea vremii, organismul fiind nevoit să se adapteze unui nou ciclu. În ceea ce priveşte simptomatologia, astenia de primăvară se instalează brusc, odată cu creşterea luminii. Cu cât luminozitatea este mai mare, cu atât efectul este mai brusc asupra organismului. Astenia de primăvară se manifestă prin ameţeli, dureri de cap, anxietate, stare generală proastă şi prin lipsă de viaţă. Astenia de primăvară este numită de cele mai multe ori ca fiind o depresie incipientă, deoarece aceleaşi simptome se regăsesc şi în simptomatologia depresiei.
Astenia de primăvară durează în funcţie de persoană, de la câteva zile până la câteva săptămâni. Durează mai mult în cazul persoanelor care se panichează, care se sperie foarte tare şi care duc o viaţă sedentară.
Astenia de primăvară poate fi combătută printr-o alimentaţie bogată în fructe şi legume proaspete, prin sport şi prin odihnă. Pentru cei care doresc să vadă rezultate vizibile şi rapide, şi care vor să evite depresia şi atacul de panică, se recomandă şedinţele de psihoterapie.
La noi în România ideea de a merge la psiholog este rămasă undeva într-un alt secol. Dacă te duci la psiholog eşti nebun, cel puţin aşa cred unii. A merge la psiholog nu e un lucru rău, din contră, este o posibilitate de renaştere, de cunoaştere, însăşi psihoterapia este o cunoaştere a noastră, a propriei persoane, privind diverse paliere.