Ziua Greciei, la Căminul pentru vârstnici!

Distribuie pe:

Începând din acest an, în ultima săptămână a fiecărei luni, vor fi sărbătoriţi aniversaţii lunii, evenimentul fiind legat de ziua naţională a unui stat, care a avut loc în perioada respectivă, a decis conducerea Căminului pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureş. În ianuarie a fost marcată Ziua Naţională a Cubei, iar în februarie - Ziua Naţională a Japoniei.

Miercuri, 25 martie, sărbătoarea a avut loc în contextul Zilei Naţionale a Greciei. „În prima parte a evenimentului am vizionat un film documentar despre zeii Olimpului, despre locuri ce merită vizitate în Grecia şi un videoclip cu schimbarea gărzii la Palatul Parlamentului din Atena. Într-un decor specific elen (inclusiv vestimentaţia organizatorilor), rezidenţii noştri au fost serviţi cu un desert şi o băutură cu specific grecesc. Apoi, i-am avut ca invitaţi pe membrii Clubului Sportiv Dance Art din Târgu-Mureş, care ne-au încântat cu dansuri tradiţionale greceşti şi ne-au îndrumat primii paşi în sirtaki, amintindu-ne de Zorba Grecul", aflăm de la d-na dr. Anca Florea, directoarea aşezământului.

Prin astfel de manifestări, conducerea Căminului urmăreşte implicarea vârstnicilor în activităţi interactive, de socializare, comunicare şi informare, în efortul de a-i face să resimtă cât mai puţin singurătatea, tristeţea şi povara vârstei.

Lasă un comentariu