Preţul gazelor naturale scade cu aproape 4 la sută!

Distribuie pe:

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) anunţă că preţurile gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici vor scădea, în medie, cu 3,9%, începând cu data de 1 aprilie 2015.

„Comitetul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat, în şedinţa de vineri, 27 martie 2015, preţurile pentru furnizarea gazelor naturale la clienţii casnici. În conformitate cu metodologiile de tarifare, începând cu data de 1 aprilie 2015, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici vor scădea în medie cu 3,9% (medie calculată în funcţie de ponderea fiecărui furnizor din cei 39 care livrează gaze naturale clienţilor casnici din piaţa reglementată).

Această reducere se datorează scăderii costurilor pentru achiziţia gazelor naturale destinate furnizării în regim reglementat, respectiv eliminării costurilor pentru achiziţia gazelor naturale din import (în evaluarea ANRE s-a luat în considerare o sursă de import de 0% în lunile aprilie, mai şi iunie)", precizează ANRE, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu