Consiliul Judeţean susţine Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, organizată la Târgu-Mureş

Distribuie pe:

Consilierii judeţeni mureşeni au aprobat, în şedinţa ordinară de săptămâna trecută, susţinerea financiară, cu 25.000 de lei, a Olimpiadei Naţionale de Limba şi Literatura Română, organizată la Târgu-Mureş, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, în perioada 6 - 10 aprilie 2015.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a fost desemnat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice să organizeze Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, o competiţie de prestigiu, la care vor participa 220 de elevi şi 83 de profesori (reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, profesori universitari, inspectori şcolari, profesori metodişti), reprezentând toate judeţele ţării. În acest sens, prin adresa cu nr. 4976/19.03.2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş i-a solicitat Consiliului Judeţean Mureş susţinerea şi sprijinul financiar, în vederea desfăşurării în bune condiţii a unei activităţi de anvergură, de nivel naţional.

În fiecare an, elevii din judeţul Mureş au obţinut rezultate importante la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română _ premii I, II, III şi premii speciale, adăugând valoare învăţământului de performanţă mureşean. În 2015, aceştia vor participa alături de elevi din alte judeţe la cea mai înaltă competiţie de limba şi literatura română, în judeţul lor care, după 11 ani, este din nou gazda unui astfel de eveniment. Premiile oferite constau în cărţi, obiecte de birotică, de artizanat local şi anumite sume de bani, în funcţie de performanţele deosebite obţinute.

Având în vedere posibilitatea de promovare a patrimoniului cultural, ţinând cont de implicarea responsabilă în susţinerea învăţământului şi a educaţiei tinerilor, propunem participarea Consiliului Judeţean la realizarea evenimentului cultural menţionat, cu un sprijin financiar în valoare de 25.000 lei, pentru a se putea oferi elevilor un cadru competitiv adecvat", se arată în expunerea de motive.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi, ceea ce l-a determinat pe Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, să le mulţumească aleşilor judeţeni.

Lasă un comentariu