Încă trei blocuri din Târgu-Mureş vor fi reabilitate cu finanţare din fonduri europene

Distribuie pe:

Municipiul Târgu-Mureş a semnat, în această săptămână, ultima dintre cererile de finanţare din fonduri europene depuse în 2014, obţinând suma solicitată pentru proiectul „Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe _ Lot VII", din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor _ poli urbani de creştere, capitolul „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe".

Obiectivul general al proiectului este de a asigura îmbunătăţirea eficienţei energetice a trei blocuri din municipiu, creşterea gradului de confort, reducerea costurilor de întreţinere pentru încălzire şi apă menajeră, diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră şi creşterea independenţei energetice, prin reducerea combustibilului utilizat la prepararea agentului termic pentru încălzire.

Vor fi reabilitate blocurile de locuinţe de pe Bulevardul Pandurilor numerele 5-7 şi 72, precum şi blocul de pe strada Moldovei nr. 18A, beneficiari fiind locatarii a 82 de apartamente.

Valoarea totală a proiectului este de 1.837.567,58 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 1.008.804,51 de lei.

Durata de realizare a proiectului este de nouă luni, fără a depăşi data de 31 decembrie 2015.

Lasă un comentariu