Reflecţii la Centrul de Zi Cezara din Tg.-Mureş

Distribuie pe:

Frumuseţea prieteniei constă în frumuseţea faptelor

Câtă bucurie la Centrul de Zi Cezara la reîntâlnirea cu prietenii din Belgia! Nu au venit doar să viziteze o instituţie de asistenţă socială din Tg.-Mureş, ci, cum o fac de 8 ani, se află pentru două săptămâni la Tg.-Mureş pentru practică pedagogică. Sunt studenţi ai Institutului Margareta-Maria din Kortemark, 11 la număr, împreună cu 6 cadre didactice, sub îndrumarea de maestru a doamnei Marij Vanlauwe.

Studenţii belgieni vin dintr-o instituţie de învăţământ de mare prestigiu, cu 170 de ani vechime şi experienţe educative impresionante. Prin ei, Centrul de Zi Cezara are acum o altă culoare, nu doar prin materialele didactice aduse de studenţi, atât de necesare, cât mai ales afectiv şi ideatic, ţinând cont de creativitatea şi ingeniozitatea cu care implementează programe de recuperare, abilitare şi integrare a persoanei cu dizabilităţi. Sunt prietenoşi, disciplinaţi, inteligenţi şi sensibili. Au fost aşteptaţi la Tg.-Mureş cu ospitalitate şi vor fi aşteptaţi în continuare, Centrul de Zi Cezara - Fundaţia Culturală Cezara Codruţa Marica - Comunitatea Sfânta Treime având un parteneriat de durată cu Institutul belgian.

La chestionarul iniţiat de coordonatorul Centrului, prof. dr. Valentin Marica, întrebaţi fiind care le sunt impresiile târgumureşene, au răspuns că se simt într-o casă frumoasă în care oamenii au mult suflet. Aceleaşi opinii le-au exprimat şi în legătură cu Centrul Mâini dibace şi Centrul de Educaţie Incluzivă nr. 2 din Tg.-Mureş.

Încă o dată s-a dovedit că frumuseţea prieteniei constă în frumuseţea faptelor.

Lasă un comentariu