Papagali… militari, la Zoo Târgu-Mureş

Distribuie pe:

O pereche de papagali de talie mare, din specia Ara Militaris, s-a adăugat, recent, păsăretului de la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş. Ei au fost primiţi de la o instituţie similară din Belgia şi au fost aduşi, personal, de către directorul Zoo Târgu-Mureş, Horaţiu Gorea, după negocieri purtate încă din toamna anului trecut.

Papagalii, originari din America de Sud, trăiesc în pădurile tropicale din Venezuela, Bolivia şi Columbia, dar şi în regiunile muntoase din Mexic, fiind o specie protejată la nivel mondial. Sunt cunoscuţi şi sub denumirea de „papagali de armată". În ciuda numelui, ei nu au deloc o fire… milităroasă, dimpotrivă, sunt jucăuşi, prietenoşi, comunicativi şi, potrivit specialiştilor, uşor de dresat.

„Suntem singura grădină zoologică din România care are în colecţie o asemenea specie de papagali", precizează Horaţiu Gorea.

Directorul Zoo Târgu-Mureş a efectuat, în februarie, o vizită de lucru la mai multe grădini zoologice din Olanda, la invitaţia conducerii tehnice a Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor, având prilejul de a stabili contacte importante, în avantajul şi beneficiul Grădinii Zoologice din Târgu-Mureş.

„Pentru moment, am obţinut repartizarea gratuită a patru zebre, doi reni, doi bizoni americani şi trei girafe. Am purtat discuţii pentru o colecţie de maimuţe de talie foarte mică şi sper că le vom obţine pentru a popula, în viitor, două spaţii închise, cu posibilitatea ca vizitatorii să intre în contact cu ele", se arată în materialul informativ prezentat consilierilor locali de către directorul Zoo Târgu Mureş, la revenirea din Olanda.

 

Lasă un comentariu