Dascăli mureşeni - GÁLL - BURJÁN ROZÁLIA

Distribuie pe:

În localitatea Jeica, judeţul Bistriţa-Năsăud, s-a născut Burján Rozalia. Tatăl, Vasile, a fost potcovar, veterinar, electrician şi operator cinema, mama, Apollónia, croitoreasă recunoscută. Soţul, de profesie electrician auto, este pensionar. Au împreună o fată. Clasele I-VIII le-a făcut în satul natal, după care a urmat Liceul Pedagogic de Învăţători din municipiul Târgu-Mureş ale cărui cursuri le-a absolvit în anul 1971. În calitate de învăţătoare a predat în şcolile târgumureşene nr.17 şi 2, precum şi la liceele ,,Unirea", ,,Bolyai Farkas" şi de ,,Artă".

A obţinut gradul didactic II, în anul 1989, iar gradul didactic I, în anul 1991 cu lucrarea ştiinţifică ,,Dezvoltarea gândirii algoritmice

la elevi în orele de matematică", având ca îndrumător pe profesorul Geréb Péter.

A fost metodistă şi responsabil al cercului didactic al învăţătorilor. S-a pensionat în anul 2010.

A îndrăgit poezia, publicând în presa locală de limbă maghiară începând cu anul 1981, fiind apreciată pentru talentul ei. De peste douăzeci de ani este pasionată de creaţia plastică, modelând diferite obiecte decorative care sunt prezente la mai mulţi colecţionari din ţară şi de peste hotare. Este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş, unde participă activ la viaţa artistică, bucurându-se de aprecierile colegilor şi specialiştilor din domeniu.

Lasă un comentariu