ROMÂNI CU CARE NE MÂNDRIM

Distribuie pe:

Despre românii care ne fac cinste, în lume, vorbim astăzi. În săptămâna pe care am încheiat-o, Radio România Muzical a împlinit 18 ani de când a început să emită. Cu această ocazie, în parteneriat cu Muzeul Naţional Cotroceni, a fost organizat un recital de pian susţinut de Sânziana Mircea. Este o tânăra pianistă, studentă în ultimul an la Köln, iar talentul i-a fost recunoscut pe când avea şapte ani, când a obţinut primul premiu întâi. Această distincţie a câştigat-o în următorii ani de 12 ori la competiţiile din Grecia, Italia, Spania, Austria şi România. Într-o declaraţie artista Sânziana Mircea declara:

„Acum sunt în anul patru, iar la vară îmi voi da licenţa. A fost o experienţă minunată, am avut foarte multe de învăţat, profesori foarte buni, colegi din toate colţurile lumii, limba germană pe care am îmbunătăţit-o semnificativ… Şcoala românească este foarte apreciată."

Un juriu a apreciat-o ca fiind cel mai bun student dintre toţi la categoria artă. Referitor la acest lucru, tânăra artistă spunea: „Această distincţie m-a onorat foarte mult. Am avut concurenţi foarte puternici la această categorie… Nu consider că am plecat din România, şi România este casa mea pentru totdeauna."

Lasă un comentariu