Ştiinţă şi... Religie

Distribuie pe:

„SUNT ONORAT SĂ VĂ SERVESC CA ŞI COMANDANT SUPREM. CURAJUL VOSTRU NE INSPIRĂ ŞI NE FACE SĂ VĂ RESPECTĂM ŞI SĂ VĂ SLUJIM CU MARE RESPECT. DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE; DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE AMERICA". (Sunt cuvintele adresate de preşedintele Americii OBAMA, soldaţilor americani de la Kabul).

Barack Hussein Obama al II-lea (1961-) este al 44-lea preşedinte al Statelor Unite în urma alegerilor prezidenţiale din 4 noiembrie 2008, alături de Joe Biden ca vicepreşedinte. Este primul afro-american ales în această înaltă demnitate de stat. Tatăl este kenyan, iar mama este americancă. O mare parte a copilărit în Honolulul Hawaii. Absolvent al Universităţii Columbia şi al Facultăţii de Drept de la Harvard. A lucrat ca mobilizator comunitar, docent universitar şi ca avocat specializat în apărarea drepturilor civile. În anul 2004 a fost ales senator al Statelor Unite, cu o majoritate de 70% de voturi. În anul 2009 a fost anunţat drept laureat al Premiului NOBEL PENTRU PACE, „pentru eforturile sale extraordinare în scopul întăririi cooperării dintre popoare". Pentru acest premiu el a primit o medalie, o diplomă şi un premiu de 1,4 milioane de dolari, bani care ulterior i-a donat onor organisme caritabile. Comitetul Nobel a declarat: „Diplomaţia lui Obama este fondată pe conceptul că cei care conduc lumea trebuie să o facă pe baza valorilor şi atitudinilor împărtăşite de majoritatea populaţiei lumii".

***

„CUNOAŞTEREA LUI DUMNEZEU ESTE CHEIA CUNOAŞTERII PROFUNDE A LUMII. NU EXISTĂ O REALITATE PLUS DUMNEZEU, CI REALITATEA ÎMBRĂCATĂ ÎN FRUMUSEŢEA LUI DUMNEZEU".

Richard Wurmbrand (1909-2001), scriitor, predicator creştin luteran. Provine dintr-o familie de evrei. În tinereţe a fost atras de ideile comuniste, urmând 2 ani o şcoală politică la Moscova. A abandonat mai târziu orientarea comunistă, şi s-a convertit la creştinism, pentru ca mai târziu să petreacă peste 14 ani în închisorile comuniste pentru activităţile sale creştine care au atras adversitatea autorităţilor vremii. Atât în închisoare, cât şi după eliberare a ţinut cuvântări creştine, luptând pentru drepturile creştinilor persecutaţi în întreaga lume.

***

„DUPĂ CUM UN COPILAŞ ARE NEVOIE SĂ-ŞI SIMTĂ PĂRINŢII ALĂTURI, CÂND SE TREZEŞTE ŞI SE CULCĂ, DACĂ EŞTI UN BUN FIU AL LUI DUMNEZEU, CĂTRE EL ÎŢI VEI ÎNDREPTA PRIMUL ŞI ULTIMUL GÂND

DE FIECARE ZI".

JOSE MARIA ESCRIVA (1902-1975), scriitor, preot spaniol. Cartea lui cea mai cunoscută este „DRUM" (Camino), un bestseller al spiritualităţii, care a vândut 5 miloane de copii în 49 de limbi.

 

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu