CUM POATE FI REALIZATĂ SEPARAREA CONSUMULUI DE APĂ ÎN BLOCURI

Distribuie pe:

Există numeroase persoane care se interesează cu privire la modalitatea în care se poate face separarea consumului de apă potabilă, în blocurile de locuinţe. Acest lucru se întâmplă mai ales în timpul campaniilor de sistare a furnizării apei potabile, către Asociaţiile de proprietari cu datorii. Lucru de înţeles, având în vedere faptul că, din păcate, în momentul sistării apei la o scară de bloc, pe lângă cei care au datorii, rămân fără apă şi locatarii buni-platnici.

Ţinând cont de acest interes al consumatorilor, iată ce ne-a declarat dl Nicu Tomuleţiu, purtător de cuvânt la Aquaserv: respectând legislaţia care reglementează domeniul utilităţilor de apă şi canalizare şi având în vedere particularităţile tehnice specifice sistemelor de alimentare cu apă, modalitatea de separare a consumului în blocuri a fost cuprinsă, încă din anul 2011, în Metodologia de separare a consumului de apă într-un condominiu de tip bloc de locuinţe, metodologie avizată de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară - ADI AQUA Invest Mureş şi bazată pe Regulamentul serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare din aria de operare a Companiei AQUASERV (art. 76 alin. 3).

Conform celor două documente menţionate mai sus, separarea consumului de apă într-un condominiu tip bloc de locuinţe, se poate face cu acordul autentificat al tuturor proprietarilor, pe cheltuiala acestora şi cu execuţia concomitentă a lucrăriilor la instalaţiilor interioare şi exterioare, pentru toţi proprietarii. Metodologia de separare, disponibilă pentru consultare atât la Centrul de Relaţii cu Clienţii al AQUASERV, cât şi pe pagina operatorului www.aquaserv.ro, descrie clar şi pe înţelesul tuturor etapele de realizare a separării consumului de apă în blocuri, precum şi toate condiţiile tehnice în care Compania AQUASERV poate aviza astfel de lucrări.

Lasă un comentariu