HAI LA CENACLU!

Distribuie pe:

„Eşti pasionat de literatură, de forţa cuvântului?

Îţi povesteşti întâmplările?

Păstrezi un caiet în care îţi notezi gândurile, trăirile?

Acum e momentul se le face publice, în cadrul cenaclului literar, coordonat de scriitorul Nicolae Băciuţ, unde vor fi evaluate la un nivel înalt.

Nu-ţi rata şansa!

Trebuie să fii descoperit, să fii cunoscut!

Noi te susţinem cu drag şi cu mare interes!"

*

Trebuie să recunosc că m-a luat prin surprindere acest „fluturaş", conceput de membrii Cenaclului Literar „Nicolae Băciuţ", care funcţionează la Colegiul Naţional „Papiu Ilarian" din Târgu-Mureş, sub îndrumarea prof. Luminiţa Boboc.

M-a surprins şi m-a bucurat deopotrivă această iniţiativă care-şi propune să revigoreze viaţa cenaclistă a elevilor mureşeni, regăsindu-mă în entuziasmul lor, pentru că la vârsta lor eu eram unul dintre promotorii Cenaclului Liceului „Liviu Rebreanu" din Bistriţa, cenaclu în care în acei ani activau şi Domniţa Petri şi Cleopatra Lorinţiu, poete care s-au afirmat mai târziu pe plan naţional.

E de admirat patosul cu care membrii cenaclului şi-au asumat atragerea, antrenarea colegilor lor în mişcarea literară mureşeană care, să recunoaştem, a cam îmbătrânit, iar cei mai tineri scriitori bat şi ei pe la porţile tinereţii la... cincizeci de ani.

E nevoie ca de aer de această mişcare literară tânără, pentru că, sper, spiritul creator „n-o muritu', numa-on pic s-o hodinitu'".

Lasă un comentariu