Medicii de familie sunt aşteptaţi la sediul Casei de Asigurări de Sănătate

Distribuie pe:

Cu doar trei săptămâni înainte de intrarea în vigoare a cardului naţional de sănătate - unicul document de validare şi decontare a serviciilor medicale şi farmaceutice, prin care se va face dovada calităţii de asigurat - doar 89 din cei 315 medici de familie din judeţ au ridicat de la Casa de Asigurări de Sănătate Mureş cardurile pentru pacienţii înscrişi pe listele lor, numărul cardurilor ridicate de medici până la această oră fiind de 4.060.
La nivelul judeţului, au fost tipărite 400.449 de carduri, din care Poşta Română a distribuit, până la 31 decembrie anul trecut, 379.178 şi a returnat C.A.S. Mureş peste 18.400.
Până în prezent, asiguraţii au ridicat, personal, de la ghişeul C.A.S., 1.793 de carduri, iar din totalul celor distribuite, 46.502 au fost activate de către medicii de familie, la solicitarea pacienţilor care au avut nevoie de servicii medicale.
Au fost înregistrate 68 de cazuri în care asiguraţii au refuzat cardul, din motive religioase sau de conştiinţă, dar şi multe cazuri în care oamenii sunt nevoiţi să se deplaseze din zone îndepărtate ale judeţului la sediul C.A.S. Mureş pentru a intra în posesia documentului ce le atestă calitatea de asigurat.
„Dorim să reamintim medicilor de familie că suntem parteneri în punerea la dispoziţie a unor servicii medicale civilizate către asiguraţi, de aceea este deosebit de important ca aceştia să vină la sediul C.A.S. Mureş, să ridice cardurile pacienţilor aflaţi pe propria listă. Pentru ca timpul de aşteptare să fie minim, un anunţ telefonic sau prin e-mail prealabil, de preferat în preziua ridicării acestora, este recomandabil pentru a pregăti borderourile şi cutiile cu carduri", se arată într-un comunicat al C.A.S. Mureş.
Reamintim că data intrării în vigoare a cardului naţional de sănătate este 1 mai 2015, iar asiguraţilor care nu vor intra în posesia lui până la această dată li se va pune la dispoziţie o adeverinţă de asigurat, eliberată de Casa de Asigurări de Sănătate.

Lasă un comentariu