CÂTE PESTICIDE CONŢIN LEGUMELE ŞI FRUCTELE

Distribuie pe:

Specialiştii americani de la Agenţia „Environmental Working Group" (Grupul de lucru pentru mediu), citaţi de descopera.ro, susţin că legumele şi fructele cultivate convenţional conţin cantităţi mari de pesticide, care favorizează apariţia multor probleme de sănătate, cum este cancerul, dar şi că scad nivelul de inteligenţă la copii.

„După ce am analizat 48 de fructe şi legume, am realizat un top al alimentelor cu cele mai multe pesticide. Iată, care sunt primele dintre acestea: Merele - în urma testelor, am descoperit în acestea peste 45 de pesticide. Agricultorii pulverizează diferite substanţe chimice, pentru a stopa atacul ciupercilor şi al insectelor, care pot compromite livezile. Din acest motiv, reziduuri de pesticide se găsesc până şi în sucul de mere; Căpşunile - după ce agricultorii pulverizează substanţe chimice pe acestea, pesticidele rămân pe fructe. În urma cercetării, peste 40 de pesticide au fost găsite în căpşuni, acestea existând şi în cele congelate; Strugurii - am identificat peste 50 de pesticide în struguri, găsind reziduuri de pesticide şi în stafide; Ţelina - peste 60 de pesticide; Piersicile - tot peste 60 de pesticide; Spanacul - din categoria legumelor verzi, spanacul se numără printre alimentele cu peste 50 de pesticide. Mai mult, am descoperit că şi spanacul congelat este bogat în pesticide, însă cel din conserve are mai puţine substanţe chimice; Ardeii - indiferent că e galben, verde, portocaliu ori roşu, în acesta se găsesc aproximativ 50 de pesticide; Nectarinele - se numără printre fructele cel mai puternic contaminate, în acestea găsindu-se 33 de pesticide; Castraveţii - în castraveţi, se regăsesc nu mai puţin de 86 de pesticide. Dacă îndepărtezi coaja, reduci şansele de ingerare a substanţelor chimice; Cartofii - deşi se numără printre legumele favorite ale consumatorilor, în cartof se găsesc peste 30 de pesticide!", atrag atenţia cercetătorii americani.

Lasă un comentariu